3 ασφαλείς τρόποι για να ξεπαγώσετε τα κατεψυγμένα τρόφιμα.

Τόσο τα CDC όσο και το USDA συμβουλεύουν να προγραμματίζουμε εκ των προτέρων όταν πρόκειται να μαγειρέψουμε κατεψυγμένα τρόφιμα.

  1. Το USDA λέει ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσετε με ασφάλεια τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι να τα αφήσετε από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο, όπου θα φτάσουν σταδιακά σε «μια ασφαλή, σταθερή θερμοκρασία στους 4°C και κάτω».
  2. Λέει ότι μπορείτε επίσης να ξεπαγώσετε το φαγητό σας με ασφάλεια χρησιμοποιώντας κρύο νερό. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, τα κατεψυγμένα τρόφιμα πρέπει να βρίσκονται μέσα σε μια σακούλα που είναι εντελώς βυθισμένη στο κρύο νερό, το οποίο πρέπει να το αλλάζετε κάθε 30 λεπτά. Εάν σκοπεύετε να δοκιμάσετε αυτήν την τεχνική, βεβαιωθείτε ότι η σακούλα είναι απόλυτα κλειστή, διότι εάν υπάρχουν κενά, τότε «βακτήρια από τον αέρα ή το περιβάλλον θα μπορούσαν να εισαχθούν στο φαγητό». Επιπλέον, «ο ιστός του κρέατος μπορεί να απορροφήσει νερό, με αποτέλεσμα να χαλάσει η υφή του τροφίμου».
  3. Η τελευταία επιλογή είναι να ξεπαγώσετε τα κατεψυγμένα τρόφιμά σας στον φούρνο μικροκυμάτων, επιλέγοντας το πρόγραμμα απόψυξης. Εάν πρόκειται να ακολουθήσετε αυτήν την μέθοδο, τότε πρέπει να μαγειρέψετε τα τρόφιμα αμέσως μετά την απόψυξή τους. Διαφορετικά, μπορεί να φτάσουν σε αυτές τις θερμοκρασίες στην «ζώνη κινδύνου».

ΠΗΓΗ: AYTOΔΙΟΙΚΗΣΗ