Άκης Πετρετζίκης: «Δεν μαγειρεύω σπίτι, παραγγέλνω και ο ντελιβεράς με κοιτάει περίεργα»

Πρώτος καλεσμένος του Αντώνη Σρόιτερ για το 2021 βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (11/1) ο Άκης Πετρετζίκης.αι μίλησε για τις δυσκολίες εξαιτίας του κορονοϊού, τη συμμετοχή του στο πρώτο MasterChef και την προσωπική του ζωή. Τη συζήτηση μονοπώλησε φυσικά ο κορονοϊός και τα μέτρα για την εστίαση που κλήθηκαν να εφαρμόσουν οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι: 

«Όλη η χρονιά (το 2020) είναι για πέταμα. Σε δυο χρόνια θα σταματήσουμε να μιλάμε για τον ιό. Η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι υπάρχει πανδημία ήταν όταν έκανα για πρώτη φορά τεστ Covid» είπε ο Άκης Πετρετζίκης.

«Επιχειρηματικά το πρώτο μέλημά μας ήταν οι εργαζόμενοί μας. Προσπαθήσαμε με όσα ξέραμε, αλλά κι από εσάς τα ΜΜΕ, να πληροφορηθούμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Σκεφτόμασταν τα παιδιά στα εστιατόρια επειδή έρχονταν σε επαφή με περισσότερο κόσμο από οποιονδήποτε άλλον.

Φοβόντουσαν μην κολλήσουν ο ένας τον άλλον κι εγώ φοβόμουν μην μπούνε άλλοι και τους κολλήσουν. Έπιασα κάθε μαγαζί ξεχωριστά κι είπα μέσα από την καρδιά μου στα παιδιά τι πρέπει να προσέξουν π.χ. να φροντίζουν τα τραπέζια περισσότερο για αυτούς. Προσπαθούσαμε να κρατήσουμε όλα τα μέτρα, αλλά δυσκολευτήκαμε γιατί θέλαμε να είμαστε τυπικοί και δεν ήμασταν κι αστυνομικοί για να βρισκόμαστε πίσω από κάθε άτομο και να του λέμε βάλε την μάσκα. Δεν ήταν δική μας υποχρέωση» είπε ο Πετρετζίκης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Σου έλεγαν άνοιξε αλλά να είσαι κι ο σερίφης του μαγαζιού, που ουσιαστικά ήταν αδύνατον. Νιώθαμε ενοχικά μέχρι που μας έκλεισαν. Ίσως ανακουφιστήκαμε αρχικά, μέχρι που ήρθαν οι πρώτοι λογαριασμοί… αλλά πάνω από όλα η υγεία, πάνω και από τις επιχειρήσεις.

Το πρόβλημα ήταν κυρίως με τους οικογενειάρχες που έπαιρναν ένα συγκεκριμένο μισθό και με το επίδομα υπήρχε πρόβλημα γιατί έπρεπε να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα. Ένας δύο μήνες εντάξει αλλά μισός χρόνος και δίνοντας 500 ευρώ είναι δύσκολο. Αρκετοί εργαζόμενοι μου έχουν χτυπήσει την πόρτα για να ζητήσουν βοήθεια. Είναι λογικό».

Ο Ακης Πετρετζίκης όμως έκανε και μια απρόσμενη αποκάλυψη που λίγοι θα περίμεναν αφού όπως εξομολογήθηκε σπίτι του δεν μαγειρεύει τόσο συχνά.

«Τρώω πολύ γιατί πρέπει να δοκιμάζω όλα τα φαγητά που ετοιμάζω, αλλά έχω σταματήσει τους υδατάνθρακες. Δεν μαγειρεύω σπίτι μου. Παραγγέλνω φαγητό απ΄ έξω συχνά και ο ντελιβεράς με κοιτάει περίεργα».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ