Ειδικά προγράμματα στήριξης για την εστίαση

Ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι τρέχουν παραλλήλως πολλά προγράμματα. Προγράμματα ενίσχυσης εργαζομένων και επιχειρήσεων και στήριξης των θέσεων εργασίας.Σύντομα μάλιστα θα υπάρξει καταβολή ποσών σε δικαιούχους. Όπως πχ. για την έκπτωση ή την μη καταβολή ενοικίων ή τα 534 ευρώ για την αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο, όπου έχει καθυστερήσει.

Προσέθεσε ότι για συγκεκριμένους κλάδους που έχουν πληγεί ιδιαίτερα, όπως η Εστίαση, προβλέπονται ειδικά προγράμματα και μέτρα ενίσχυσης. Αυτά μελετώνται και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διαγραφής χρεών που δημιουργήθηκαν στον καιρό της πανδημίας, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί καν να εξεταστεί. Αυτό γιατί πρέπει να τελειώσει η κρίση και να υπάρξει πλήρης απολογισμός για το πλήγμα συνολικά και ανά κλάδο.

Ο κ. Παπαθανάσης έκανε εν νέου έκκληση σε όλους τους πολίτες. Έκκληση για επίδειξη ατομικής ευθύνης σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας και αναχαίτισης της διασποράς του κορονοϊού.

Για την στάση της Εκκλησίας για την Θεία Λειτουργία με πιστούς τα Θεοφάνια, παρά τις απαγορεύσεις της Κυβέρνησης, ο Υπ. Ανάπτυξης είπε ότι η Πολιτεία δεν έχει στόχο τις συγκρούσεις.Έχει την ευθύνη προστασίας της δημόσιας υγείας και βάσει αυτής λαμβάνονται οι αποφάσεις της.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr