Ειδικοί αποκαλύπτουν: Αυτά είναι τα τρόφιμα που πρέπει να τρώμε το φθινόπωρο.

Η διαιτολόγος και διατροφολόγος Ιρίνα Πισαριόβα, καθώς και η διαιτολόγος, μέλος της Εθνικής Ένωσης διαιτολόγων και διατροφολόγων της Ρωσίας, Νατάλια Κρουγκλόβα, αποκαλύπτουν ποια τρόφιμα πρέπει να μπουν στη διατροφική μας λίστα ειδικά το φθινόπωρο.Όπως υποστηρίζουν οι δύο ειδικοί, θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ανοσίας και της υγείας κατά τη διάρκεια αυτής της -μελαγχολικής για πολλούς- περιόδου.Η Πισαριόβα συνιστά να τρώμε εσπεριδοειδή, καθώς τα αιθέρια έλαια που περιέχουν τα φρούτα αυτά μπορούν να τονώσουν τη διάθεσή μας. Επιπλέον, είναι καλό να τρώμε τα υγιή λίπη που υπάρχουν στους ξηρούς καρπούς, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και τα λιπαρά ψάρια και να μην ξεχνάμε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά.

Με τη σειρά της, η Κρουγκλόβα συμβουλεύει να συμπεριληφθούν στη διατροφή μας πιάτα από κολοκύθα, καθώς είναι πλούσια σε β-καροτίνη και βιταμίνη Α. Τα μήλα, τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, οι ντομάτες, τα αγγούρια και οι πιπεριές είναι επίσης ωφέλιμα για την υγεία.

«Αποτελούν μια καλή πρόληψη ενάντια στις μολυσματικές ασθένειες. Ωστόσο δεν είναι το μοναδικό όφελος της κατανάλωσης των λαχανικών και των φρούτων. Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά στοιχεία και διαιτητικές ίνες που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό του ανθρώπου», εξήγησε η ειδικός.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK