Εστίαση: Πότε ενδέχεται να ανοίξουν κέντρα διασκέδασης και μπαρ σε κλειστούς χώρους

Πώς θα λειτουργήσουν κέντρα διασκέδασης και μπαρ σε κλειστούς χώρους – Τι θα ισχύσει για τα πανηγύρια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA σύντομα αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα κέντρα διασκέδασης και τα bar σε κλειστούς χώρους.

Συγκεκριμένα, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ και τα συναφή καταστήματα που λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους αναμένεται να ανοίξουν στις 2 Ιουλίου, δεδομένου ότι δε θα αλλάξει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Τα καταστήματα θα λειτουργούν με 50% πληρότητα, ενώ δεν θα υπάρχει περιοριστικό ωράριο. Άλλωστε, το ωράριο κυκλοφορίας μετατίθεται από τις 00:30 στη 01:30 από χτες, Σάββατο 12 Ιουνίου, ενώ από την 1η Ιουλίου αναμένεται να καταργηθεί εντελώς η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα μπορούν να διασκεδάζουν στα καταστήματα αυτά εμβολιασμένοι και μη. Από το Σεπτέμβριο μόνο οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους διασκέδασης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν θα επιτρέπονται οι χοροί και οι θαμώνες θα ψυχαγωγούνται με τη μουσική. Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και για τους γάμους και τις δεξιώσεις σύμφωνα με τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Επιπλέον, από την 1η Ιουλίου αναμένεται να επιτραπούν τα πανηγύρια. Ωστόσο, αυτό θα ισχύσει μόνο για τις περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

ΠΗΓΗ: NEOLAIA.GR