Γαστρονομικές τάσεις που θα δούμε το 2021

Όπως όλα σε αυτόν τον κόσμο, έτσι και η γαστρονομία εξελίσσεται,αλλάζει,προσαρμόζεται στις συνθήκες που βιώνουμε κι εμείς φυσικά την ακολουθούμε.

Σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις του Forbes και τον όμιλο Baum+Whiteman, μια συμβουλευτική εταιρία εστιατορίων η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη,θα έχουμε νέες τάσεις στη γαστρονομία τη χρονιά που μας έρχεται τις οποίες θα δούμε παρακάτω:

1. Λιγότερα εστιατόρια

Εξ’αιτίας της δύσκολης χρονιάς που διανύσαμε,το 2021 θα έχουμε λιγότερα εστιατόρια,μιας και απ’ότι φαίνεται,η εστίαση θα χρειαστεί χρόνο να ανακάμψει και να επανέλθει  σε μια φυσιολογική ροή.

Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις,ισχύει και για τα εστιατόρια που έχουν διάσημους σεφ,ενώ φαίνεται πως οι περισσότεροι θα καταφύγουν σε open space χώρους προσφέροντας στους πελάτες και το φαινόμενο του interactive dining, μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία φαγητού.Το μόνο θετικό σε όλο αυτό είναι πως θα αλλάξει και η ποιότητα του φαγητού,και μάλιστα προς το καλύτερο.

2. Λιγότερη αλληλεπίδραση

Είναι αυτό που βιώσαμε λίγο πολύ και φέτος,δηλαδή θα ξεχάσουμε τον μπουφέ που ετοίμαζαν για μας για να διαλέξουμε,και γενικά την  πολύ κοινή χρήση των πιάτων και θα καλωσορίσουμε τους QR codes για παραγγελία χωρίς άγγιγμα και πληρωμή του λογαριασμού για μεγαλύτερη ασφάλεια.

3. Περισσότερα γεύματα στο σπίτι

Ήδη από φέτος καταφέραμε σχεδόν όλοι χωρίς να το είχαμε φανταστεί λίγο πολύ να βγάλουμε τον σεφ από μέσα μας.Είναι γεγονός ότι αυτό θα συνεχιστεί και το 2021 μέχρι να επιστρέψουμε ολοκληρωτικά σε μια κανονικότητα που ξέρουμε,αφού έχουν αυξηθεί και οι συνταγές στο διαδίκτυο,περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας αλλά κι επειδή δεν έχουμε άλλη επιλογή με εξαίρεση το  delivery και το take away,τα οποία επίσης θα έχουν αύξηση ζήτησης.

 

 

4.Τέλος στην σπατάλη φαγητού

Αυτό είναι κάτι αρκετά θετικό,κάτι που καιρό συζητάμε και θέλουμε να γίνει και όλο μας φαινόταν δύσκολο.Σύμφωνα με στατιστικές κάθε χρόνο σπαταλάμε πάνω από 1.3 δισεκατομμύρια τόνους φαγητού.Αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα που από το 2021 θα ελαττωθεί αρκετά,αφού όλο και πιο πολλοί συμμετέχουν στο κίνημα και δωρίζουν γεύματα που περισσεύουν σε άτομα που το έχουν ανάγκη  όπως συμβαίνει και τώρα σε κάποιες χώρες του εξωτερικού από ιδιωτικές πρωτοβουλίες.