«Καμπανάκι» CDC: Ξέσπασμα σαλμονέλας σε 29 πολιτείες στις ΗΠΑ – Άγνωστο από ποια τροφή προέρχεται

Τα CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) αναφέρουν ότι το ξέσπασμα της σαλμονέλας στις ΗΠΑ προέρχεται από άγνωστη πηγή.Σχεδόν 280 άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από το ξέσπασμα σαλμονέλας σε 29 Πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ 10 άτομα έχουν χρειαστεί νοσηλεία, με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να στέλνουν προειδοποίηση στους αξιωματούχους υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των CDC, στις 23 Σεπτεμβρίου, δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος μέχρι στιγμής, ωστόσο το ξέσπασμα εξαπλώνεται ταχύτατα. Μάλιστα, δημιούργησε και έναν χάρτη στον οποίο απεικονίζονται οι περιοχές όπου ζουν οι άνθρωποι που επηρεάστηκαν από αυτό το ξέσπασμα.

Όπως αναφέρει η New York Post, οι περισσότερες αναφορές για νόσηση ανθρώπων καταγράφονται στο Τέξας με 81 περιστατικά και ακολουθούν το Ιλινόις και η Βιρτζίνια με 23 και 22 περιστατικά αντίστοιχα. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Μινεσότα με 19 περιστατικά και η Μασαχουσέτη με 10.

Δεν μπορεί να εντοπιστεί «κάποιο τρόφιμο που να συνδέεται με το ξέσπασμα σαλμονέλας»

Και ενώ οι έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στις πολιτείες που έχει εμφανιστεί το ξέσπασμα σαλμονέλας, τα CDC αναφέρουν ότι οι αξιωματούχοι υγείας συγκεντρώνουν και ελέγχουν τρόφιμα από εστιατόρια όπου αναφέρεται ότι έφαγαν οι άνθρωποι που ασθένησαν, χωρίς για την ώρα να έχει εντοπιστεί κάποιο ύποπτο τρόφιμο.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK