Καρμπονάρα… στο χέρι στο καινούργιο Lagom

Στο take-away μακαρονάδικο που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ο Xρήστος Γλωσσίδης παίζει στο τερέν ενός πολύ αγαπημένου φαγητού

Το όνομά του, Lagom, στα σουηδικά σημαίνει «τόσο-όσο», «στη σωστή ποσότητα», κάτι ανάλογο με το δικό μας «παν μέτρον άριστον», και το πεδίο δράσης του είναι τα ζυμαρικά. Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε κι ήδη είναι αρκετοί αυτοί που κάνουν μια σύντομη στάση, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, για να πάρουν σε χάρτινο μπολάκι καρμπονάρα με γκουαντσάλε, πεκορίνο και κρόκο αυγού, mac & cheese με ελβετικό τυρί ρακλέτ και παλαιωμένο τσένταρ ή πένες με πέστο βασιλικού.

Το μενού του μικρού pasta barτης Νέας Σμύρνης έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Γλωσσίδης. Ο οποίος, αφού πέρασε από το «MasterChef» και δούλεψε σε διάφορα εστιατόρια της Αθήνας και της Μυκόνου, αποφάσισε να στραφεί σε ένα κατεξοχήν comfort food – κανείς δεν λέει όχι σε μια μακαρονάδα, πόσο μάλλον αν είναι καλοφτιαγμένη, οικονομική και γρήγορη.

lagom_pasta2.jpg

Τα βασικά πιάτα ζυμαρικών που προτείνουν για take-away στο βιομηχανικού στιλ μακαρονάδικο της πολυσύχναστης πλατείας είναι επτά και κινούνται μεταξύ € 4,90-5,80. Σ’ αυτά προστίθενται και κάποια ημέρας ‒ αυτή την εβδομάδα, λόγου χάρη, η έξτρα επιλογή ήταν μακαρόνια με κιμά, τα οποία αποδείχτηκαν πολύ δημοφιλή. Τα ζυμαρικά που χρησιμοποιούν εισάγονται από την Ιταλία. Είναι της εταιρίας Mancini και φτιάχνονται με αλεύρι από σκληρό σιτάρι δικής της καλλιέργειας.

Στο Lagom-The Pasta Place, που στόχο έχει να καρφώσει σταδιακά το σημαιάκι του σε διάφορα σημεία της Αθήνας, θα βρείτε επίσης σαλάτες, τηγανητή μοτσαρέλα με σάλτσα ντομάτας, γλυκά σιτσιλιάνικα κανόλι, όπως κάποια απεριτίφ, που μπορείτε επίσης να πάρετε μαζί σας (ένα Aperol Spritz π.χ. ή ένα Νegroni). Ο επόμενος σταθμός του, από ό,τι μάθαμε, θα είναι το Περιστέρι: σύντομα θα αποκτήσει μια ακόμη έδρα στην Αιμιλίου Βεάκη.

 

Πηγή: Έθνος