Οι φούρνοι καταφέρνουν και συνδυάζουν εκατό επιχειρήσεις σε μία!

Κάποτε, συνέβαινε με τα χοτντογκάδικα. Μιλάμε για 2011, 2012…Σε κάθε γωνία και από ένα hot dog. Τα donuts που μας είχαν συναρπάσει την αμέσως προηγούμενη πενταετία, άρχιζαν να χάνουν πόντους.

Ύστερα-ή μήπως παράλληλα;- πολύ hot (sic) έγινε το παγωμένο γιαούρτι. Frozen yogurt και άπειρα toppings και γεύσεις και παραλλαγές.. Δεν σας μιλώ για γαστρονομικές τάσεις, αλλά για μαγαζιά με σάρκα και οστά. Για επιχειρήσεις που στήθηκαν βασισμένες στην τάση και είτε την εξέλιξαν και έμειναν κραταιά είτε παρασύρθηκαν στην πτώση μαζί της.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με γαλακτοκομικά προϊόντα, γευστικός, γκρο πλαν

Η εσχατιά του cool στο γαστρο-επιχειρείν είναι ο Φούρνος. Θα το έχετε παρατηρήσει, άλλωστε. Οι φούρνοι συνδυάζουν εκατό επιχειρήσεις σε μία: καφέ, ψωμί, γλυκό, αλμυρό, δώρο για επίσκεψη, κάτι λαχταριστό για το δρόμο ή/και το Instagram. Ακόμα και οι παλιοί φούρνοι, αυτοί της γειτονιάς, έχουν αναβαθμιστεί με επιπλέον προϊόντα ζύμης. Με πρωτότυπα ψωμάκια και γλυκάκια χωρίς γλουτένη, όπως επίσης με δεύτερο χαρμάνι καφέ για περισσότερη ποικιλία. Mε ό, τι άλλο μπορεί καθένας για να βρίσκεται, όσο γίνεται, στην πρώτη γραμμή.

Τα τελευταία χρόνια, επί κρίσηςκαι λίγο μετά, είδαμε να ανοίγουν φούρνοι-θεριά που μέσα έχουν ακόμα και section με μαγειρευτό φαγητό. Σαν σούπερ μάρκετ γεύσης, τα έχουν όλα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πάντα πολύ καλά, ούτε φυσικά και απλησίαστα κακά.

Η σοφιστικέ Αθήνα, όμως,  η foodie Αθήνα ας πούμε, αγαπά τις εξειδικεύσεις: ένα μαγαζί με άψογο, βουτυρένιο κρουασάν ήταν επόμενο να πιάσει για τα καλά, ακόμα και εν καιρώ καραντίνας. Το κρουασάν, όπως και το καλό ψωμί, είναι κάτι υπεράνω trend: διαχρονικό και κλασικό.

Η τάση του φούρνου δεν είναι δίκαιο να συγκρίνεται, βέβαια, με υπόλοιπα αντίστοιχα πράγματα που γίνονται τάσεις και θεσμοί. Είναι συγκινητικό να βλέπεις μια παράδοση αιώνων και μια ασχολία τόσο ιερή και συνάμα ταπεινή να ανάγεται σε περιζήτητο Instagram story. Με δροσιά και με νέο αέρα στην αισθητική και την άποψη, να τυλίγεται στο χαρτί γεύση, όψη και μυρωδιά αντίστοιχη με αυτή παιδικών καλοκαιριών μας στο χωριό.

ΠΗΓΗ: in.gr