Όταν το ερμάριο του καφέ γίνεται πλέον ένα απαραίτητο εργαλείο στα χέρια του barista.

Το γνωστό σε όλους ανοξείδωτο ερμάριο. Πλέον διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε επαγγελματικού χώρου παραγωγής καφέ και ροφημάτων. Κατασκευάζεται στις διαστάσεις που αναλογούν στον χώρο του κάθε καταστήματος. Προσαρμόζονται πάνω σε αυτό τα εξτρά στοιχεία που το καθιστούν πλέον ένα σύνθετο ερμάριο του καφέ.

Τα βασικά εξτρά στοιχεία είναι μία ανοξείδωτη γούρνα σε στρογγυλή συνήθως μορφή.

Σε αυτήν γίνεται το γρήγορο πλύσιμο και ξέπλυμα του σέικερ από τον καφέ. Κάτω από την γούρνα τοποθετείται ψύκτης νερού για την παραγωγή κρύου νερού που χρησιμοποιείται για τον φραπέ. Έτσι στην συγκεκριμένη γούρνα τοποθετείται από τον υδραυλικό μια βρύση για την παροχή του φυσικού νερού. Ακόμα μία δεύτερη βρύση, η αυτόματη του ψύκτη για την παροχή του κρύου νερού. Όταν τοποθετηθεί ψύκτης νερού ιδανική είναι η τοποθέτηση ανοξείδωτης πόρτας με περσίδες. Για τον σωστό αερισμό και κατ΄επέκταση της σωστής λειτουργίας του ψύκτη. Το τμήμα αυτό του ερμαρίου συνήθως δεν έχει πλάτη ανοξείδωτη για την διευκόλυνση των υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Το επόμενο βασικό στοιχείο του ερμαρίου του καφέ είναι το ανοξείδωτο συρτάρι του καφέ.

Αυτό χρησιμοποιείται για το χτύπημα του κλείστρου της μηχανής του καφέ. Κάτω από το συρτάρι του καφέ τοποθετείτε το αμπάρι (ανοξείδωτος φάκελος). Είναι ένα ανοξείδωτο δοχείο και χρησιμοποιείται για τα απορρίμματα στο οποίο προσαρμόζεται συνήθως μια σακούλα.

Στο υπόλοιπο τμήμα του ερμαρίου του καφέ προσαρμόζονται συνήθως ένα ή δύο ανοξείδωτα πορτάκια με ράφι.

Χρησιμοποιείται το σημείο αυτό ως αποθηκευτικός χώρος των ειδών του καφέ. Σε άλλες περιπτώσεις και αναλόγως τις ανάγκες και τις διαστάσεις μπορεί να τοποθετηθεί μια παγομηχανή παραγωγής πάγου για το τμήμα του καφέ. Ακόμη σε άλλες περιπτώσεις ένα ψυγείο συντήρηση back bar το οποίο χρησιμοποιείται για το γάλα, το αφρόγαλα και τα είδη του καφέ που θέλουν ψύξη.

Στην επιφάνεια του ερμαρίου του καφέ μπορείτε να τοποθετήσετε και σύμφωνα με την σειρά που σας εξυπηρετεί την μηχανή του καφέ παραγωγής εσπρεσσο. Ακόμα τον μύλο αλέσεως του καφέ, την φραπιέρα, τον στίφτης πορτοκαλιών, το μπλέντερ και οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα χρειάζεστε για την παραγωγή του καφέ και των ροφημάτων του συγκεκριμένου καταστήματος.

ΠΗΓΗ: SERKO ARARAT