Πόσα άτομα επιτρέπονται ανά τραπέζι στις καφετέριες

Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει την κατάργηση του ανώτατου ορίου καθήμενων ανά τραπέζι στις καφετέριες. Από 7 Ιουλίου οι αλλαγές στα καταστήματα εστίασης.

Νέα πραγματικότητα φέρνει από τις 7 Ιουλίου του 2020 η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον αριθμό των καθήμενων ανά τραπέζι στα καταστήματα εστίασης (καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια).

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), καταργείται πλήρως ο περιορισμός των έξι ατόμων ανά τραπέζι.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν ορίζεται ανώτατο όριο καθήμενων ανά τραπέζι. Επομένως, στο ίδιο τραπέζι μπορούν να καθίσουν ακόμη και 10 ή και περισσότερα άτομα της ίδιας παρέας.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η ΚΥΑ διατηρεί τον μέγιστο αριθμό πελατών ανά κατάσταση εστίασης, όπως και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται ανάμεσα στα τραπέζια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα προστασίας. Για τους πελάτες, αντίθετα, η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.

ΠΗΓΗ: Sputnik