Taste Halkidiki Festival: Γαστρονομικό ταξίδι στη Χαλκιδική.

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, το οποίο φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυσή του, ξεκινά μια σειρά από ενέργειες, ενταγμένες στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADER CLLD, για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας της περιοχής. Στόχος του Taste Halkidiki είναι να συμβάλει στην ανάδειξη των ιδιατεροτήτων των επιμέρους τόπων μέσω του γευστικού τους πλούτου, στην διεύρυνση της τουριστικής σεζόν, καθώς επίσης και στην οικονομική ανάπτυξη των κλάδων της παραγωγής τροφίμων, της εστίασης και της φιλοξενίας.

Η γαστρονομία και ο πολιτισμός αποτελούν σημαντικούς μοχλούς ανάπτυξης του τουρισμού και της οικονομίας. Προβάλλοντας τη γη, τη θάλασσα, τους ανθρώπους, τα προϊόντα, τις παραδοσιακές συνταγές και τα έθιμα της περιοχής, το Taste Halkidiki έχει σκοπό να προσελκύσει το ενδιαφέρον του ελληνικού και του ξένου κοινού, που αξίζει να γνωρίσει καλύτερα το πλούσιο γευστικό μωσαϊκό της Χαλκιδικής: τις ελιές και το ελαιόλαδο, το μέλι, τα κρασιά και τα τσίπουρα, τα τυριά, τα ψάρια και τα όστρακα, τα κρέατα, τα κηπευτικά, τα φρούτα, τα σιτηρά, τα βότανα, τα μανιτάρια του δάσους…

Το 1ο Taste Halkidiki Festival που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Νέας Φώκαιας στο Δήμο Κασσάνδρας είναι η πρώτη εκδήλωση σε αυτή την κατεύθυνση.


Από τις 6 το απόγευμα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαγειρικές επιδείξεις παραδοσιακών συνταγών με τη μοντέρνα ματιά διακεκριμένων σεφ του τόπου, ενώ παράλληλα ομάδες σπουδαστών μαγειρικής θα ετοιμάζουν την ίδια συνταγή για το κοινό, το οποίο θα κληθεί να ψηφίσει την καλύτερη. Ελιές, μέλι, ελαιόλαδο, βότανα, κρασί, τσίπουρα και μπίρες, ξηροί καρποί και γλυκά θα προσφέρονται για γνωριμία και δοκιμή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εκθετών. Την υλοποίησή του φεστιβάλ, που έχει ελεύθερη είσοδο, έχει αναλάβει η εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων Chef Stories.

ΠΗΓΗ: EΘΝΟΣ