
Ένας Τεχνολόγος Τροφίμων καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών μιας παραγωγικής μονάδας τροφίμων όπως ένα παρασκευαστήριο, μια ψησταριά, μια βιομηχανία κ.λπ.
Κάποιες από τις βασικές αρμοδιότητες ενός Τεχνολόγου τροφίμων:
-
ανάπτυξη και υποστήριξη συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και υγιεινής τροφίμων (πχ HACCP, ISO, IFS κ.λπ.).
-
σχεδιασμός & οργάνωση παραγωγής.
-
σχεδιασμός νέων προϊόντων – βελτίωση υφιστάμενων προϊόντων (ποιοτικά και γευστικά).
-
σχεδιασμός ετικέτας & επισήμανσης προϊόντος βάση της ισχύουσας νομοθεσίας.
-
συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν τη νομοθεσία τροφίμων.
-
σύνταξη και υπογραφή τεχνικών εκθέσεων και μελέτης Διαγράμματος ροής για έκδοση νέων αδειών όπως ορίζεται.
-
εκπαίδευση προσωπικού της επιχείρησης.
Ευδαίμων Ελευθερία MSc Τεχνολόγος Τροφίμων