Το τεράστιο όφελος για την υγεία σου από την κατανάλωση καρυδίων.

Σύμφωνα με μελέτη, η κατανάλωση καρυδιών λειτουργεί ευεργετικά για την υγιή λειτουργία της καρδιάς. 

Οι ξηροί καρποί είναι ένα εξαιρετικό σνακ όταν ψάχνεις για κάτι να φας, καθώς είναι γεμάτη από υγιή λίπη και πρωτεΐνες. Επιπλέον, έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία ξηρών καρπών.

Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Circulation, εστιάζει στα οφέλη των καρυδιών, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να μειώσουν την LDL ή κακή χοληστερόλη, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Οι επιστήμονες κοίταξαν τι θα συμβεί όταν από εκατοντάδες ενήλικές 63-79 ετών (το 68% ήταν γυναίκες) ζητήθηκε να καταναλώνουν μισή κούπα καρύδια καθημερινά για 2 χρόνια. Στη συνέχεια συνέκριναν αυτά τα αποτελέσματα με αυτούς που δεν έτρωγαν καρύδια. Στο τέλος της μελέτης, διαπίστωσαν ότι οι καθημερινοί «καρυδοφάγοι» είχαν μια μέτρια μείωση της χοληστερόλης λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (ή LDL).

Ειδικότερα, αυτοί που έτρωγαν καρύδια είδαν το συνολικό αριθμό των σωματιδίων LDL να είναι κατά 4,3% χαμηλότερος από αυτών που δεν έτρωγαν. Αυτά τα οφέλη ήταν πιο φανερά στους άντρες σε σχέση με τις γυναίκες. Για τους άντρες συμμετέχοντες η μείωση σε σωματίδια LDL έφτασε το 7,9% και για τις γυναίκες το 2,6%.

Η συγκεκριμένη μελέτη αναδεικνύει τα οφέλη των καλών λιπών σε μία δίαιτα και για την υγεία της καρδιάς των ανθρώπων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοεί ο κόσμος ότι κανένα φαγητό από μόνο του δεν είναι ικανό να καθορίσει την συνολική υγεία του.

Πέρα από τα υγιή λίπη, τα καρύδια περιέχουν φυτικές ίνες, καθώς και βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και πρωτεΐνη. Μπορούν να προσθέσουν μεγάλη ικανοποίηση στα γεύματα και τα σνακ, λόγω της υπέροχης γεύσης και της τραγανής γεύσης τους».

ΠΗΓΗ: NEWS4HEALTH