Το τουρτίνι του lockdown: Ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης δημιουργεί τάση για ολιγομελή τραπέζια

Το τουρτίνι είναι μια τούρτα σε μέγεθος ιδανικό για συγκεντρώσεις που δεν ξεπερνούν τα 4-6 άτομα, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Τουρτίνια με μηνύματα για την αγάπη αλλά και χαμόγελα από ζαχαρόπαστα πάνω σε χριστουγεννιάτικα δέντρα μετακομίζουν στα γιορτινά τραπέζια.

Στο εργαστήριο της ζαχαροτεχνίτριας Κατερίνας Τιχάκοβα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όλες οι δημιουργίες χαμογελούν.

«Επιλέξαμε να ζωγραφίσουμε χαμόγελα στα γλυκά μας γιατί το χαμόγελο είναι αυτό που δεν βλέπουμε πια αφού κρύβεται πίσω από τη μάσκα».