Βιταμίνη D: Σε ποια “άγνωστα” τρόφιμα βρίσκεται.

Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο αλλά, όπως έδειξε σχετική μελέτη, εκατομμύρια άνθρωποι δεν ξέρουν σε ποια τρόφιμα βρίσκεται.Εκατομμύρια ενήλικες δεν έχουν ιδέα ότι τα μανιτάρια, το κόκκινο κρέας και τα λιπαρά ψάρια είναι πηγές βιταμίνης D, όπως έδειξε σχετική επιστημονική μελέτη.Συγκεκριμένα, μια έρευνα σε 2.000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε την έντονη άγνοια σχετικά με την πρόσληψη βιταμινών από τους ενήλικες, αφού μόλις το 12% δήλωσε ότι είναι πολύ εξοικειωμένοι με τις πηγές της βιταμίνης D, ενώ μόνο το 38% γνωρίζουν ότι από τα τέλη Απριλίου έως και τον Σεπτέμβριο είναι η περίοδος, που μπορείτε να πάρετε βιταμίνη D από το φως του Ήλιου.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Mirror», οι 9 στους 10 ενήλικες παραδέχθηκαν ότι αισθάνονταν ανήσυχοι για την υγεία τους τον ερχόμενο χειμώνα και λιγότεροι από ένας στους πέντε (16%) γνώριζαν ότι η βιταμίνη D μπορεί να βρεθεί στο κόκκινο κρέας, ενώ μόλις το 10% ανέφερε τα μανιτάρια ως πηγή.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK